Iklaneka

Sabtu, 30 April 2011

Happy Graduation To Me!


Tanggal 30.4.2011,
aku berjaya menghabiskan pengajjian aku dekat UiTM Segamat,Johor..
Tersangat la lega kepala otak aku sekarang ni.
Macam baru lepas berak pon ade gak.
Terus ringan je.
Aku nak ambik kesempatan nak ucapkan tenkiu yang
tak terhingga kepada UiTM,
sebab bag aku chance nak belajar dekat sini.
kepada semua lecturer yang banyak mengajar,mendera aku dengan assignment and bagi aku peluang nak belajar dengan anda semua.
kepada kawan-kawan seangkatan..
terutama untuk student Diploma in Business Study batch dec 08 - april 11..
korang semua memang best gile laa..
tak lupa jugak kepada housemate kesayangan aku!!
korang laa yg bnyk tolong aku.
tenkiu semua!!!!


*plan untuk petang ni nak pegi memancing buat kali terakhir dgn kaki2 pancing segamat.
Lepas tu, 3-5 May nak pegi bercuti dengan housemate kat Tioman.
lepas tu balik rumah tido puas2..
dah puas baru laa carik kerja..

Ok,chaw!

Jumaat, 22 April 2011

Alternatif Nak Release Stress..

Perghh,arini memang stress.
Aku dok mengadap slide lecturer dari tengah hari tadi sampai laa ni.
Dengan perot yang dah mengade..
setiap sejam nak kene pegi jumpe encik jamban.
Dah agak stress tu aku pon berblogwalking laa kejap.
tetibe sampai kat satu blog ni.
agak "kewl" laa blog ni.
ulang suare, "kewl"...
lepas ni ade sape2 nak lempang muke aku amat dialukan.
ok,ni ade link untuk blog tu..
korang layan je laa..
klik sini..

Ok,chaw!

Isnin, 18 April 2011

Final Exam for the Final Semester!

Aaaaaaaaaaaaaaaaaarrgggghhhhhhhhhhhh!!
Stress mulai terasa.
kawan lama(migrain) mulai menyerang bertubi-tubi.
masa yang suntuk untuk preparation sebab sem ni pelik sikit.
study week hanye 4 hari dan semua paper hanya dilakukan dalam 10 hari sahaja.
so,jadual semua paper dekat-dekat.
tapi takpe lah.
ni kan ketol. mesti boleh punye.
fokus yang maksimum diperlukan.
kekuatan mental dan fizikal semakin diperlukan.
santapan rohani dan jasmani diperkukuhkan.
wish me luck ye kawan-kawan!
ok,chaw!

Selasa, 12 April 2011

Usahawan Terulung!

Ok,dah lama tak update ape2 kat blog ni..
So,ade la beberapa benda baru yang berlaku beberapa hari lepas.
Ahad miggu lepas bersamaan 10 april 2011 merupakan hari yang best dalam sejarah.
Kitorang ada presentation untuk final project.
Business plan.Dah nama pon budak bisnes.
kene la buat bisnes plan.
Ok,kat bawah ni ade laa beberapa moment yang sempat di snap mase hari tu.






ni adelah ahli group aku.
era,agil,faiq and aku.Name group kitorang Ar-Rayyan Kindergarten.


ni laa 3 hero yang bakal menggegarkan dunia usahawan negara.Amin..


Ni pulak 3 orang panel yang sempoi habis.Yang kiri skali panel marketing.
yang tengah pulak panel finance and yang last skali lecturer kesayangan kitorang yang banyak tolong buat business plan ni. Miss Fazlin. Miss lagi taw.ehem2.


Ok,lepas dah settle semua,ada sesi bergambar pulak.
Gambar kat bawah ni bukan aku yang nak tangkap taw.
semua atas permintaan peminat aku.
aku kan artis,so kena la layan peminat.
nanti diorang cakap sombong pulak.
ok,jom layan.







lepas penat gambar2,kite makan pulak.
kitorang memang ada buat makan2 sikit.
merangkap jamuan perpisahan..
sob3 =(
menu hari tu nasi tomato. kari die the bomb.




ok,semua group dapat present dengan cemerlang.
lecturer pon berpuas hati dengan kitorang.
lepas dari tu,masing2 dah start layan mood sedih.
dah nak habis dah diploma kat uitm segamat yang tercinta ni.
dah la tu.
malas nak layan mood sedih ni.
ok,chaw!